Veckobrev inför vecka 23

Hej!

Nu är det inte många dagar kvar till skolavslutningen, endast 5 hela skoldagar, om vi inte räknar med avslutningsdagen. Den här veckan har vi arbetat med bokstäverna W, Z och Q samt gjort lite bedömningstest i skrivning. I matten har vi fortsatt med tiotalsövergångar och problemlösning. Vi har haft NO med experiment om balansera och väga, tillsammans med 1C.

Vi har arbetat med vårt tema ”skola för 100 år sedan” tillsammans med 1D. Vi fick en väska från Ellen, som lever 100 år tillbaka i tiden. Vi har skrivit brev till henne och fått svar tillbaka. Vi har pratat om likheter och skillnader i hur det var att leva för 100 år sedan mot vad det är idag. Vi har tittat på filmer om Emil och Madicken samt läst lite ur Madickenboken. Ellen skickade ett brev till oss om hur hennes skoldag ser ut (100 år tillbaka). Givetvis blev vi nyfikna och ska nu prova en sådan skoldag.

I tisdags hade vi Nibblemarknaden, där vi fick daler att handla för. Vi hade 21 daler var och de räckte till fikabröd, några leksaker, bok samt prova hinderbana och spöktåg. En rolig dag med full aktivitet på hela skolanJ.

Nästa vecka är en tredagarsvecka i skolan. På onsdagen ska vi ha en ”gammeldags” skoldag, som det var för 100 år sedan. Vi börjar med att ställa upp utanför 1D klassrum. Det är viktigt att vi är där i tid, då lektionen börjar precis 08.10J. Tag gärna med en smörgås och lite mjölk till den dagen (som äts innan rasten på förmiddagen). Om ni vill får ni gärna klä ut er lite gammeldags (lite Emilstuk, som skjorta och shorts).

torsdagen tar vi en gemensam promenad bort mot Skantzös fina hus. Det blir en ”gammeldags” dag även denna dag. Se separat inbjudan som eleverna fick med sig hem idag. På baksidan av pappret står det om skolavslutningen. På fredag nästa vecka är det Sandra och Micke som har hand om klassen då Lotta är ledig.

Vi önskar er en trevlig helg

Lotta och Sandra

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *