Veckobrev inför vecka 22

Hej!

Den här veckan har varit väldigt kort men vi har ändå hunnit med mycket. I måndags fick vi en hemlig och gammal väska in till klassrummet. I den låg det lite gamla saker. Väskan försvann och vi började leta efter den. Vi hittade den i 1D:s klassrum. Vi tittade tillsammans igenom väskan. Den innehöll en gammal bibel, en gammal klänning, ett klasskort från 1920 och ett gammalt brev skrivet i skrivstil. Brevet var från Ellen, en flicka som levde för 100 år sedan. Brevet var adresserat till oss och Ellen var nyfiken på hur det var i skolan idag. Hon hade fler frågor till oss som vi ska försöka besvara. Vi tittade sedan på en film om hur det var att gå i skolan för 100 år sedan. Så började vårt tema om ”Skolan för 100 år sedan”, som vi kommer arbeta med ett tag.

I tisdags var vi på Naturskolan hela dagen. Vi hade verkligen tur med vädret. Hasse tog emot oss när vi kom. Vi började med att fika och därefter blev det fri lek. Efter den fria leken fick vi uppgifter av Hasse. Vi skulle få gå ut på insektsjakt, det var spännande! Vi hittade både larver, myror och flugor. Resten av tiden lekte vi, njöt av solen och åt god kycklingwok, värmd över elden. En trevlig och mysig dag. Vi avslutade dagen i klassrummet, där vi tittade på de bilder vi tagit.

Idag, onsdag, har vi haft lektioner som vanligt. Vi har jobbat med bokstaven Cc och i matten har vi fortsatt räkna på talraden. På förmiddagen hade vi ”Hela skolan” aktivitet, där vi tog oss runt Björkenhuset på olika sätt. Vi valde att hålla i ett långhopprep. Efter lunch lekte vi i lekparken.

Nästa vecka, vecka 22, fortsätter vi vårt tema om Skolan för 100 år sedan. Vi tittar på filmer, skriver brev och pratar om skillnader mellan då och nu. I svenskan arbetar vi med bokstäverna X, W, Z och Q samt skriver en del. I matten arbetar vi med problemlösning och subtraktion. Tisdagen den 30/5 har vi Nibblemarknaden, se separat information här på bloggen. Eleverna har även fått ett papper med sig hem. Eleverna i vår grupp ville gå runt och köpa saker och upplevelser. Det ska bli en spännande förmiddag! Det är idrott utomhus på torsdagen, så ta med kläder efter väder.

Ha en fin ledighet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *