Veckobrev för vecka 17

Hej!

Den här veckan har gått fort, vi gick ju endast 4 dagar i skolan. Vi har ändå hunnit med mycket. I svenskan har vi arbetat med bokstaven Yy och skrivit om vår ”valp”. I matten övar vi klockan, både heltimmar och halvtimmar. Vi övar även plus och minus. Vi har haft idrott, där vi spelat spökboll. Nu börjar det knoppas mycket på träd och buskar och vissa djur har kommit fram. Vi har därför varit ute och hittat lite vårtecken, vilka vi har tagit bilder på. På fredagen knallade vi iväg till bibblan för att låna om lite böcker. Vi har även övat på brandövning, där hela skolan har samlats på uppsamlingsstället för att bli avprickade. Eleverna har fått läsläxa i boken om Mini. För er som glömt läxboken hemma, fortsätt läsa 4 sidor från där ni var sist.

Nästa vecka, vecka 17, händer det mycket roligt. På tisdagen ska vi se en rymdmusikal och på torsdag har årskurs 5 ordnat en lekdag för oss på morgonen. Eleverna får då under en timme prova på olika lekar på skolgården. Det blir därför ingen idrott den dagen. På fredagen blir det badhuset.

Vi kommer naturligtvis även hinna med att arbeta med olika uppgifter. Vi fortsätter vårt arbete om årstiden våren, har NO med årskurs 1C, musik med 1C och 1D samt avslutar vårt arbete om ”hunden”. I svenskan övar vi både läsning och skrivning. Det är bokstaven Gg som står på tur. I matten arbetar vi med problemlösning, där vi väljer addition eller subtraktion som räknemetod. Vi lyssnar på er läsläxa på torsdag och ni får ut en ny läxa på fredagen.

Ha en fin helg!

Hälsningar från Lotta och Sandra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *