Veckobrev

Veckobrev inför vecka 13

Den här veckan har vi tillverkat varsin hundvalp, av nylonstrumpor, knappar och tyg. Dessa kommer användas till en svenskauppgift, där vi skriver varsin kapitelbok. Vi har gjort tankekarta om hundar och valpar, vad de behöver, vad de kan göra för bus och vad som händer när de går sin första promenad. Eleverna har skrivit om deras valps första bus och promenad.

I tisdags hade vi ”rocka sockorna”. I matten har vi arbetat med talen upp till 20 samt börjat öva klockan. Öva gärna på heltimmar och halvtimmar med era barn hemma. I svenskan arbetade vi med alfabetets sista bokstav, Öö.

Vi övar och sjunger Majas alfabetssånger med klass 1D och 1C. Ni kommer få höra eleverna sjunga några av dessa sånger en kväll här på skolan, i maj. Vi återkommer om tid och plats.

I torsdags hade vi det sista danstillfället. Vi har även läst svenskaläxan tillsammans med eleverna. Eleverna får med sig en ny läsläxa hem på fredagen. Vi fortsätter att öva och öva med läsningen här på skolan (eleverna läser för oss varje dag) och det är så bra om ni kan stötta och läsa med era barn hemma några gånger i veckan med svenskaläxan.

Vi har även njutit av det fina vädret nu i slutet av veckan. Eleverna har efter lunch lekt och byggt i skogen.

Nästa vecka, vecka 13, så arbetar vi vidare med våra valpar och skriver berättelser om dem. I matten jobbar vi med klockan, talen mellan 0 – 20 samt appen Vektor. I svenskan bokstaven Ff. Vi kommer även öva på att skriva på ipaden och spara det vi skriver i en app som heter Showbie (där eleverna kan spara och jobba vidare med det de skrivit och gjort). Vi kommer även arbeta med appen Toontastic, där eleverna kan göra egna sagor, med början, mitt och slut. Vi kommer även börja arbeta med årstiden våren.

I NO arbetar vi med balans, och vi har lektioner ihop med årskurs 1C.

På torsdag är det idrott och på fredag bad. Kom ihåg ombyte och handduk till båda tillfällena. Ta gärna med extrakläder till skolan som tröjor, byxor och stumpor. Vi är ute varje rast och de blir svettiga och blöta beroende väder och lek.

Vi önskar er en fin, solig och trevlig helg!

Hälsningar från Lotta och Sandra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *